Bár a piacon számos mágneses szeparátor kapható, de ha olyan gyártásra szakosodott, ahol folyékony keverékekkel és más folyadékokkal dolgozik, az MF mágneses szeparátort, más szóval átfolyós szeparátort – ún. kézi tisztítású mágneses szűrőt – kellene választania. Az ilyen típusú gyártáshoz ezek a legjobbak és a legkedveltebbek.

A folyékony, szeparálandó közeget vagy a csővezetékben uralkodó nyomás nyomja át a szeparátoron, vagy pedig szabadon, nyomás nélkül áramlik át a szeparátoron. Ez a szeparátortípus függőlegesen és vízszintesen is beépíthető a csővezetékbe. Cégünk fedőcsövekbe zárt mágneses magokat használ, ami garantálja azok védelmét az agresszív környezet negatív hatásai ellen.

Ezek a szeparátorok jellemzően olyan iparágakban használatosak, mint a gépipar, a kerámiaipar, a vegyipar és az élelmiszeripar. Élelmiszeripar – folyékony termékek és köztes termékek.

Nem utolsósorban fontos a cél, amelynek elérésére átfolyós szeparátort kíván használni. Ez a cél lehet egyrészt a gyártástechnológia ferromágneses részecskék általi károsodásának megakadályozására irányuló szándék. Ebben az esetben a szeparátor már a közeg feldolgozása során, mégpedig a védendő technológiai egységek elé kerül elhelyezésre. Ezt követően használható a végtermék tisztaságának biztosítására. Ilyenkor a szeparátort általában a folyamat legvégén helyezik el, de vannak olyan esetek is, amikor a gyártási folyamat több pontján is megtalálható.

Az MF szeparátorok alapkivitelben 1.4301-es rozsdamentes acélból készülnek. Cégünk képes savas vagy agresszív környezetre is alkalmas – az ügyfél igényeinek megfelelően – 1.4404-es vagy 1.4571-es anyagokból készült szeparátort gyártani.

MF kézi tisztítású mágneses szeparátor tisztítási elve

A szeparátor testből, alkatrészekből és csatlakozóelemekből áll. A test cső alakú, és csatlakozóelemekkel szilárdan kerül rögzítésre a csővezetékhez. Maga az elválasztás a szeparátortestben megy végbe. Mérete számos olyan tényezőtől függ, amely arra a gyártásra jellemző, amelyben felhasználásra kerül. Biztosítani kell, hogy a szeparálandó közeg áramlási sebessége ne csökkenjen, vagy az üzemi feltételek ne változzanak.

Valóban érdemes szeparátorokat használni? Biztosan igen, és itt az oka, hogy miért.

  • Egy meg nem nevezett cégnél kerékcsapágy-gyártáshoz automata átfolyós szeparátort használtak. Ez a készülék összesen 32%-kal hosszabbította meg a forgácsoló emulzió élettartamát.
  • Egy rugógyártó cégnél az automata átfolyós szeparátor 4 nap alatt 3 kilogramm vasszemcsét (0,75 kg/nap) távolított el, és teljesen kitisztította a csővezetéket.
  • Egy konkrét autóipari alkalmazásban – egy gépgyártási folyamat során – a kézi mágneses szeparátor 12 óra alatt 800 g vasszemcsét távolít el.

 

Szakmai segítségért és konzultációért forduljon bizalommal hozzánk, a MAGSY céghez, Csehország legnagyobb mágneses szeparátorgyártójához!