Cégünk elsősorban mágneses szeparátorok gyártására szakosodott, de egyike vagyunk a vezető válogatósor gyártóknak is. Sokéves tapasztalatunk teszi lehetővé, hogy ügyfeleink igényeinek kielégítésére teljes körű megoldásokat kínáljunk. Például közvetíthetjük Önnek mágneses és nem mágneses anyagokat szeparáló sorok tervezését, kivitelezését és megépítését.

Képesek vagyunk a megrendelő igényeit A-tól Z-ig, pontosan az elvárásainak megfelelően kielégíteni. A terv a konkrét alkalmazástól, a szeparáló soron áthaladó anyag típusától és teljes mennyiségétől, valamint egyéb, a konzultációk során közösen pontosított tényezőktől függ.

Mágneses és nem mágneses anyagokat szeparáló sor példája

Az animáció leírása

Szeparáló sorunk három különálló részből áll. Az első rész a vasat választja le, itt a mágneses dobon áthaladva megy végbe a mágneses részecskék felfogása. Ezt követően a megmaradt részecskék áthullanak a szállítószalagra, ahol a mágneses hengernek köszönhetően a rozsdamentes acél részecskék választódnak le. A szeparáló sor utolsó része pedig a megmaradt, nem mágneses – például a réz – fémrészecskéket választja le az Eddy Current indukciós szeparátorsegítségével. Minden leválasztott részecske egy külön, arra szolgáló edénybe hullik.

Vasleválasztás

A mágneses dob fémes és mágneses részek laza keverékekből (színesfémek, műanyag granulátumok stb.) történő leválasztására szolgál. Általában a gép garata alatt vagy a szállítószalag után helyezkedik el, ahonnan a szeparálatlan anyag a mágneses dobra hullik, amely azután elvégzi magát a leválasztást. A mágneses dob nagy előnye, hogy nem része a szállítószalagnak, és így sokkal univerzálisabb módon használható.

A mágneses dob forgó, rozsdamentes acélból készült, terelőkkel ellátott külső palástból, és ferritmágneses vagy szintén nagyon erős neodímium mágnesek NdFeB-s mágneses magból áll.

A mágneses dobot ideálisan a berendezés fémrészecskék okozta károsodása elleni védelmére használhatja.

Rozsdamentes acél leválasztása

A mágneses henger az automatikus, emberi beavatkozás nélküli tisztítású szeparátorok közé tartozik. Ebben az esetben a mágneses henger a nagyobb méretű, az előző gyártási folyamatban már valamilyen módon feldolgozott – legjobb, ha zúzott – rozsdamentes acél szennyeződések leválasztásában segít.

Mágneses hengert leggyakrabban a szállítószalag meglévő véggörgőjét helyettesítve használunk. A hengert tehát pontosan úgy gyártjuk le, hogy a meglévő hengert helyettesíthesse, és a szállítószalagot semmilyen módon ne kelljen módosítani.

Nem mágneses fémek (alumínium, réz, stb.) leválasztása

A gyártás során, időről időre, nem mágneses fémeket kell elkülöníteni nem fémes anyagoktól (műanyag, papír, fa, üveg,…). A megfelelő megoldás az úgynevezett indukciós szeparátor. A más néven Eddy Current a legjobb módja azon szeparációs feladatok megoldásának, amelyeknél nem érhető el eredmény klasszikus mágneses szeparátorral.

Az indukciós szeparátor a mágneses örvényáramok (ún. Foucault-áramok) elvén működik. Mindig egy indukciós mágneses hengerből és szállítószalagból álló összeállításról van szó, amelybe beültetjük a mágneses hengert. A henger erős neodímium mágnesekkel rendelkezik. A mágneses henger nagy sebességgel forog, ami lehetővé teszi, hogy az indukciós szeparátor ideiglenesen, az indukciós hengert alkotóval azonos mágneses töltéssel töltse fel a nem mágneses fémeket. Az örvényáramok ezért „dobják el” a fémeket a mágneses hengertől, ahol azután lehullanak.

Eddy Currentünk kifinomult elosztóval rendelkezik. Az elosztó könnyedén két irányba állítható, és így egyszerűen és hatékonyan különíthetők el a nem fémes anyagok a nem mágneses fémektől, jól teljesítve az elválasztás célját.

A szeparáló sorokat méretre gyártjuk

Első helyen állunk a megrendelői igények szerinti konstrukciók és tervek létrehozásában. A szeparáló sorokba be tudunk iktatni – egyebek közt – zúzógépeket és malmokat, valamint szállítószalag feletti mágneseket, különféle típusú szállítószalagokat és – igény szerint – további berendezéseket is. 20 éves tapasztalat és több száz elégedett ügyfél bizonyítja, hogy valóban képes és tapasztalt mágneses szeparátor gyártó vagyunk.

Lépjen kapcsolatba velünk, és ingyenes árajánlatot kap

Szívesen elbeszélgetünk Önnel egy nem kötelező érvényű megkeresés kapcsán, és ajánlatunkat a lehető legrövidebb időn belül, általában 2 munkanapon belül kidolgozzuk. Miután minden igényét pontosítottuk, teljesen ingyenes árajánlatot kap tőlünk, beleértve a gyártás és a telepítés dátumát is. Számunkra nemcsak a sor Európa-szerte történő telepítése, hanem garanciális és garancia utáni szervizelése is magától értetődő.