A mágneses szeparátorok az iparágak kulcsfontosságú elemei, amelyek hatékonyan segítik a mágneses és fémes részecskék elválasztását a különböző anyagokból.

Az egyik fő oka annak, hogy a mágneses szeparátorok az iparban nélkülözhetetlen berendezések, az, hogy képesek a nem kívánt szennyeződéseket elválasztani az anyagokból. Ezeken a területeken gyakran előfordul, hogy a gyártási folyamat során a folyamat valamelyik szakaszában fémes vagy mágneses részecskék jelennek meg, ami a végtermék minőségének romlásához vezet. Biztosítják továbbá, hogy ne következzen be kopás és károsodás a termelőberendezésekben. Ez meghosszabbítja a berendezések élettartamát és megbízhatóságát, és csökkenti a javítási költségeket.

Mi az MB mágneses dobszeparátor?

A mágnesdobos (MB) szeparátor erős mágneses mezőt használ a mágneses szennyeződések rögzítésére és leválasztására a rajta áthaladó anyagokról.

A mágneses dobszeparátor egy robusztus hengeres testből áll. Ez a henger vagy dob nem fémes anyagból készül, és általában ellenáll a magas hőmérsékletnek és a korróziónak.

A henger belsejében egy erős mágnes van elhelyezve, amely erős mágneses mezőt hoz létre.

Ezután az anyag vagy nyersanyag a mágneses dobszeparátor felületére kerül. Ez forog, és forgása közben mágneses mező keletkezik, amely nagyon hatékonyan képes a mágnesesen érzékeny részecskéket a héján megragadni, így elválasztva azokat az anyagtól. A csapdába esett részecskék szilárdan kötődnek a szeparátor felületéhez, míg a fennmaradó anyag továbbhalad a gyártási folyamatba.

A dobleválasztót ezután kézzel vagy automatikusan tisztítják, és a szennyeződéseket eltávolítják.

A mágneses dobszeparátor előnyei

A mágneses dobszeparátor nagyon hatékonyan választja el a mágnesesen érzékeny részecskéket, ami kiváló minőségű végtermékeket eredményez. Ez a típusú szeparátor nem igényel nehéz karbantartást vagy tisztítást sem. A mágneses dobszeparátorok a gyártás és az ipari alkalmazások széles körére alkalmasak, mint például a bányászat, a kohászat, az újrahasznosítás, a vegyipar és az élelmiszer-feldolgozás.

A mágneses dobszeparátor tisztítása

Működés közben fémszennyeződések tapadnak a szeparátor felületéhez, amelyeket rendszeresen el kell távolítani a szeparátor hatékonyságának fenntartása érdekében.

1. Kézi tisztítás

Ez a módszer a leggyakrabban használt, különösen a kisebb dobszeparátorok esetében. Speciális szerszámokat, például kaparót használnak. Ez az eljárás egyszerű, de szükséges, hogy egy erre felhatalmazott személy rendszeresen gondoskodjon a tisztításról.

2. Automatikus tisztítás

Folyamatos működésű termeléshez ideális az automatikus tisztítással ellátott szabaddobos szeparátor. Egy programozott mechanizmus automatikusan eltávolítja és összegyűjti őket egy külön tartályba, amelyet aztán csak időnként kell kivenni. Ezt egyébként animációnkban is láthatja.

Az anyag, amely tartalmazza a vörössel jelölt vasrészecskéket, a szeparátor tetején lévő nyíláson keresztül kerül az MBZ mágneses dobozos szeparátorba.

Ezek a szekrényszerkezetben található forgó mágneses dobra esnek. A becsapódáskor a fémrészecskék a forgó mágneses dobon rekednek.

Amikor az anyag a fémrészecskékkel együtt eléri az alsó fázist, az anyag külön esik le a bal oldali kamrába, a részecskék pedig továbbhaladnak. Csak a következő forgási fázisban válnak le szintén a dobról, de egy különálló és különálló kamrába esnek le.

Szakértői segítségért és tanácsadásért forduljon bizalommal a MAGSY-hoz, Csehország legnagyobb mágneses szeparátor gyártójához.